دزدیده شدن تصاویر به یک معضل بزرگ در دنیای دیجیتال تبدیل شده است. اگر شما تصاویرتان را به صورت آنلاین به اشتراک میگذارید احتمال اینکه حداقل یکبار تصویرتان بدون بردن نامی از شما به سرقت برود زیاد است. اما این نیمه خالی لیوان نباید شما را از به اشتراک گذاشتن عکسهایی که از گربه نازتان میاندازید ناامید کند. تدابیری هستند که دزدی تصاویر شما را تا حدود زیادی مشکل میکنند. در ادامه همراه ما باشید.
چگونه دنبال عکسهایتان بگردید
راههایی برای برای مراقبت از عکسهایتان برای جلوگیری از سرقت آنها وجود دارد که در این مقاله به بررسی آنها میپردازیم.
جستجوی معکوس انجام دهید
اگر احتمال میدهید که تصویری متعلق به شما دزدیده شده است، تصویر خود را به طور معکوس جستجو کنید تا ببینید کپی احتمالی تصویر شما کجا پنهان شده است. اگر تصاویر زیادی در فضای مجازی دارید که احتمال به سرقت رفتن آن ها را میدهید این روش برای شما وقتگیر میشود چرا که باید بهطور منظم انجامش دهید. سرویسهای مختلفی برای این امر آماده استفاده شما هستند. Google Images احتمالا شناخته شدهترین ابزار برای اینکار به شمار میرود. دیگر ابزار پیشنهادی ما به شما سرویس TinEye است.
شما هم میتوانید تصویر خود را در Google Images آپلود کنید یا URL مکانی که تصویر خود را در آن به اشتراک گذاشتهاید وارد کنید. مطمئن شوید که در انتهای URL که وارد کردهاید حتما عبارت JPG. دیده شود.
از یک سرویس مانیتورینگ آنلاین بهره ببرید
اگر شما به زعم خودتان صاحب گنجینهای از تصاویر منتشر شده در فضای مجازی هستید که نیاز به مراقبت دارند، میتوانید با استفاده از ابزارهای نظارتی، جستجوی معکوس خود را یک پله ارتقا دهید. سرویس Pixie یکی از معدود سرویسهای نظارتی است که استفاده از خدمات آن رایگان است. برای استفاده از این سرویس که ظرفیتی به اندازه ۵۰۰ عکس دارد باید ابتدا درخواست دعوتنامه کنید!
از واترمارک برای تصاویرتان استفاده کنید
استفاده از واترمارک میتواند در جلوگیری از سرقت تصاویرتان موثر واقع شود، اما همزمان میتواند منظره ناخوشایندی در تصاویرتان ایجاد کند. اگر میخواهید این مسیر را در پیش بگیرید، در انتخاب واترمارک با سلیقه باشید اما بدانید که یک واترمارک کوچک میتواند به راحتی توسط سارق عکس شما کراپ شود! پس به محل جایگذاری واترمارک در عکستان و تاثیر آن در زیبایی تصویر خود دقت کنید.
میتوانید برای اضافه کردن واترمارک از فتوشاپ، اپهای ویرایش تصویر موبایل یا ابزارهای آنلاین بهره ببرید.
اگر نگران به سرقت رفتن تصاویر موجود در وبسایت شخصی خود هستید و همچنین نمیخواهید کیفیت آنها دست خورده شود میتوانید از واترمارکهای سادهتری استفاده کنید. اگرچه این امر موجب جلوگیری از به سرقت رفتن تصویرتان نمیشود اما حذف واترمارک از تصویر شما را تقریبا غیرممکن میکند.
همچنین اگر نگران این هستید که چگونه در آینده ثابت کنید صاحب اصلی تصویر شما هستید میتوانید قسمتی از آن را قبل از آپلود کردن در فضای مجازی کراپ کنید و پس از آن با ارایه تصویر اصلی اقدام کنید.
جلوگیری از Hot-linking
مفهوم کلمه تخصصی هات لینک (hot-linking): به عبارت ساده هات لینکینگ به عملیات نمایش تصاویری در سایت A گفته میشود که در اصل این تصاویر متعلق به سایت B است.
تمهیدات Anti-hotlinking به بیان ساده باعث میشود تصویر شما در سایت دیگری نمایش داده نشود. اما این امر موجب جلوگیری از سرقت تصویر شما توسط یک فرد و انتشار مجدد آن توسط وی نمیشود.
برای پیشگیری از این امر میتوانید از روش the .HTACCESS استفاده کنید. در نهایت روشی که استفاده میکنید بستگی به پلتفرم شما دارد.
غیر فعال کردن راست کلیک
غیرفعال کردن راست کلیک بر روی تصویرتان (و در نتیجه حذف قابلیت ذخیره کردن تصویر شما) باعث جلوگیری اسکرین شات گرفتن از آن میشود؟ خیر؛ اما باعث میشود سارقان بیشتر به زحمت بیفتند. و بیایید قبول کنیم اگر آنها تنبل نبودند از همان اول خودشان به فکر ثبت تصویر میافتادند. اگر از WordPress استفاده میکنید میتوانید با نصب پلاگین مربوط این روش را اجرا کنید.
اضافه کردن اطلاعات خود به Metadata
برای اثبات تصاحب تصاویرتان شما میتوانید اطلاعات خود را به metadata تصویرتان اضافه کنید. با این که این اطلاعات به راحتی میتواند توسط فردی دیگر تغییر کند، باز هم استفاده از این روش بهعنوان یک لایه امنیتی خالی از لطف نیست.
شما میتوانید با استفاده از نرمافزارهای Adobe اطلاعات کپیرایت را به تصاویرتان اضافه کنید. برنامه Lightroom راحتترین ابزار برای این کار به شمار میرود.
راه حل نهایی
حقیقت تلخ ماجرا این است که پسورد گذاشتن برای تصاویرتان یا نگهداشتن عکس های خود در یک کالکشن شخصی تنها راههای برقراری امنیت کامل برای عکسهایتان هستند. اما اگر چند اقدام ساده امنیتی را قبل از آپلود کردن تصویرتان در نظر بگیرید میتوانید احتمال دزدیده شدن اثر خود را کاهش دهید.
منبع: آی تی رسان